Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, gençleri doğa ile bütünleştirmek, ekolojik bilinç oluşturmak, tarihi ve doğal yerlerin keşfedilmesini sağlamak amacıyla Kulp ilçesindeki Kefrun Kalesi’ne doğa yürüyüşü düzenledi.

“Doğada Kendini Bulö mottosuyla yapılan doğa yürüyüşüne, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun ile Kulp Belediyesi Eş Başkanı Murat İpek, daire başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda doğasever katıldı.

345 DOĞASEVER KATILDI

Doğa yürüyüşü için Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığına başvuran 345 yurttaş, sabah saatlerinde Sümerpark’ta toplanarak Büyükşehir Belediyesinin araçlarıyla Kulp ilçesindeki Kefrun Kalesi’ne hareket etti. Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi ekipleri yurttaşlara tişört ve şapka dağıttı. Büyükşehir Belediyesi ve Kulp Belediyesi ekipleri, ayrıca doğaseverlere yiyecek ve içecek ikram etti.

Patika yollardan doğa yürüyüşüne başlayan Eş Başkan Hatun ve yurttaşlar, dere yatağı ve dağlık bölgede gidiş-dönüş olmak üzere toplam 18 kilometre yol kat etti.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI

Doğada bir süre dinlenen Eş Başkan Hatun ve yurttaşlar, hem geçtikleri yollarda hem de dinlendikleri noktada sosyal farkındalık yaratmak için çevre temizliği yaptı. Doğa yürüyüşüne katılan yurttaşlar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin devamını talep etti.

"GÜZEL BİR YÜRÜYÜŞ OLDU"

Doğaseverlerden Sadiye Yavuz, doğa yürüyüşüne ilk defa katıldığını belirterek, “Geldiğimizi değdi, çok memnun olduk. Güzel bir yürüyüş oldu. Böyle bir programı düzenledikleri için belediye başkanlarımıza ve tüm yönetimimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Şahile Gülten ise şunları söyledi: “Yürüyüş çok güzeldi. Biraz zorluk çektik ama çok güzeldi. Belediye başkanlarına çok teşekkür ederim. Allah razı olsun onlardan burada dağıttıkları şeyler için."

Diyarbakir Yuruyus1

"YÜRÜYÜŞ PARKURUNDA DOĞANIN GÜZELLİĞİYLE KARŞILAŞTIK"

Almanya’dan tatil amaçlı geldiklerini belirten Eylem Dindaroğlu Kılıç ve Uğur Kılıç çifti, profesyonel dağcı olduklarını ancak her hangi bir kulübe bağlı olmadıklarını ifade ederek, yürüyüş yaptıkları parkurun çok zorlu ve çok güzel olduğunu kaydetti. Yürüyüş parkurunda doğanın güzelliğiyle karşılaştıklarını, kanyonları gördüklerini vurgulayan Kılıç çifti, kalabalık bir grup olarak ilk kez doğa yürüyüşü yaptıklarını, bütün ihtiyaçlarının karşılandığını ve organizasyonu beğendiklerini belirtti.

"HALKIMIZ GELİP GÖRSÜN"

Yurttaşlardan Sait Kaya da Diyarbakır'dan arkadaşlarıyla bu yürüyüşe katıldığını ifade ederek, “Ben gezginim, dağ yamaç gezerim sürekli. Bu organizasyon için Büyükşehir Belediyesine ve Kulp Belediyesine teşekkür ediyorum. Her zaman böyle organizasyonların yapılmasını istiyoruz. Halkımız gelip görsün, biz çok mutlu olduk" diye konuştu.

EŞ BAŞKAN HATUN, KULP BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Doğa yürüyüşü sonrası Eş Başkan Doğan Hatun, Kulp Belediyesi’ni ziyaret etti. Gençler, Eş Başkan Hatun’a etkinliğe verdiği destek dolayısıyla çiçek verdi.

Diyarbakir Yuruyus3

Kaynak: BÜLTEN