FENERBAHÇE, sezona hazırlık kapsamında Gençlerbirliği, PEC Zwolle, GreutherFürt ve Dinamo Kiev ile hazırlık maçları düzenledi. İlk kamp döneminde ise Csikszereda ve Kasımpaşa ile karşılaştı. Teknik direktör VitorPereira, tüm oyuncuları görmek adına hemen hemen kadroda bulunan futbolcuların hepsine forma şansı verdi. Birinci etap çalışmalarını tamamlayan Fenerbahçe, ikinci etap çalışmaları için hazırlıklarına başladığı zaman zarfında bazı isimleri kadroya dahil etmedi ve takımdan ayrı çalışacakları açıklandı. Kemal Ademi, Sadık Çiftpınar, Oğuz Kağan Güçtekin ve MameThiam’ın bundan sonra takımdan ayrı çalışacakları açıklandı.

İkinci etap kamp döneminde de Gençlerbirliği ve PEC Zwolle ile karşılaşan sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği maçını kazanırken PEC Zwolle maçını ise berabere tamamladı. Fenerbahçe, hazırlık maçlarında çok oyuncu değişikliği yapıyor. Bunun nedeni ise Teknik Direktör VitorPereira’nın bütün futbolcuları görmek istemesi. Bu durum anlaşılır gibi görünse bile, sezon öncesi takımın birbirine uyumu açısından kadro iskeletinin beraber en azından 60-70 dakika oynaması gerektiğini düşünüyorum. Hoca yeni bir sistem oluşturuyor. Bu sistemin bir an önce sağlıklı oturması için çok sayıda tekrar edilmesi gerekiyor. Ayrıca oyuncuların birbirleriyle uyumları oldukça önemli. Hocanın kafasında bir kadro iskeleti vardır elbet. Ancak bu iskeletin ne derece verimli olduğunu görmek adına son kalan iki maçı bu ölçüde değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yeni sistemler takımlarda kolayca oturtulacak diye bir şey yok. Her yenilik sancılarla oluşur. Takımın buna pozitif anlamda cevap vermesi uzun sürebilir. Uzun sürmemesi adına takımlar sezon başı kamplar yapıyorlar. Bu kampların verimliliği açısından çok sayıda yeni sistemi tekrar tekrar çalışmak gerekir. Bu sistemi oynayacağınız kadroyu belirlemek adına bir iki maç tüm oyuncuları denersiniz. Bu maçlardan sonra asıl kadroyu sahada tutup hem oyuncuların birbiri ile uyumunu sağlar, hem de ilk 11 oyuncularınıza maç temposu kazandırmış olursunuz.