2020/21 Süper Lig’de geride kaldı. Fenerbahçe, sezonu ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından 82 puanla 3. sırada tamamladı. Mevcut başkan Ali Koç yönetiminde 3 sezon geçiren Fenerbahçe bu dönemde futbol takımıyla ilgili bir başarı sağlayamadı. Camiada karamsarlık havası hakim.

Fenerbahçe başkanlık koltuğuna mevcut başkan Ali Koç, dönemin başkanı Aziz Yıldırım’ın yerine 3 Haziran 2018 tarihinde geldi. O dönemde yapılan seçimlerde Ali Koç, kullanılan oyların büyük bir kısmını alarak, 20 yıllık kulüp başkanlığı görevini yürüten Aziz Yıldırım’dan görevi devraldı. Görevi devraldığında birçok taraftarın gözünde ihtişamlı bir serüven olması beklenen bu değişim, geçtiğimiz son 3 yılda yerini hayal kırıklığına bıraktı. Göreve geldiği günden beri kulübün finansal anlamda düzeltme sağlamsında önemli rol oynayan Ali Koç ve yönetimi, gerektiğinde de kendi cebinden kulübe destek olarak elini taşın altına koydu. Finansal anlamda başarılı olan yönetim, aynı başarıyı sportif anlamda yakalayamadı. Bunun nedeni ise istikrarlı bir yapının bulunmaması.

Başkan Ali Koç, geldiği günden bu yana çok sayıda teknik adam ve futbolcu transferi yaptı. 3 sezonda 6 teknik adam değişikliği yapılırken, 52 transfer yapıldı. Yerli ve yabancı teknik adamlarla çalışan yönetim, transfer dönemlerini de oldukça hareketli geçirdi. Başarısız geçen her sezonun ardından o gitsin bu gelsin denmekten vazgeçilmeli. Kulüp istikrarı yakalanmalı. Her sezon kadrodaki futbolcularla yollar ayrılıp, 8-10 tane transfer yapılmamalı. Sık sayıda teknik direktör değişikliğine gidilmemeli. Bu durumlar düzetilir, istikrar sağlanırsa, başarı da sayın başkan Ali Koç’un vizyonuyla desteklenirse Fenerbahçe önümüzdeki dönemlere damga vuracak başarılara imza atabilir.