VİCDANİ VE TARİHİ SORUMLULUK
İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, Artuklu, Dargeçit, Midyat, Savur, Mazıdağı, Nusaybin ve Yeşilli ilçe yönetimleriyle birlikte, partilerinden topluca istifa ettiklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, bu kararın siyasi değil, vicdani ve tarihi bir sorumluluk gereği alındığı ifade edildi.
Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosferde, toplumsal barış ve kardeşlik ortamının sağlanmasına katkı sunmak amacıyla bu adımı attıklarını belirten Akar, “Bu topraklarda artık hiçbir ferdin kanı akmamalı, hiçbir evlat annesiz, hiçbir anne evlatsız kalmamalıdır. Bunun için makamlar, unvanlar, görevler feda edilir. Yeter ki Türkiye'ye kalıcı barış, adalet ve huzur hâkim olsun” dedi.
BARIŞ MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ
İYİ Parti'nin TBMM'de kurulan Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu gibi önemli süreçlere katkı sunmamasını eleştiren Akar şöyle konuştu:
“İYİ Parti'nin barış sürecine karşı tutumu, bizi halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek adına bu kararı almaya mecbur bıraktı. Meral Akşener'in geçmişte yaptığı "iki kardeşin kavgasını bitirme" çağrısı halkta olumlu yankı buldu. Ancak bu söylemin parti politikalarına yansımadı. Bundan sonraki süreçte herhangi bir siyasi parti çatısı altında değil, bağımsız olarak barış, adalet ve kardeşlik mücadelesini sürdüreceğiz”





