A MİLLİFutbol Takımı’mız Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 2. maçına çıktı. Bu sefer karşılaştığı rakibi Galler’di. Millilerimiz gruptaki kaderini etkileyecek olan maçta Galler karşısında sahadan 2-0 mağlup ayrılan taraf oldu. Galler ilk yarıda AaronRamsey ile öne geçti. Maçın son golü son dakikalarda Connor Roberts ile geldi. Maçtan 2-0’lık galibiyetle ayrılan Galler, A grubunda ikinci maçlar sonunda puanını 4’e yükseltti ve 2. sıraya yerleşti. A grubundaki diğer rakiplerimizden lider İtalya 2 maçını da kazanarak puanını 6 yaptı. İsviçre 1 puanla 3. sırada bulunurken, Türkiye 2. maçlar sonunda son sırada bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı’mız, Galler karşılaşmasına ilk yarıda istediği gibi başlayamadı ve kalesinde çok sayıda pozisyon gördü. Galler’in süper yıldızı ve aynı zamanda takım kaptanı Bale, bütün hücumlara şekil veren isimdi. Sürekli araya atılan toplarla etkili olan Galler karşısında Uğurcan Çakır, millilerimizin maça tutunması adına etkili kurtarışlara imza attı. Galler AaronRamsey ile çok pozisyona girdi ancak 42 dakika da istediklerini alamadılar. 42. dakikada süper yıldız Bale, savunmamızın arasına muhteşem bir top attı ve Ramsey güzel bitirdi. Galler devreye 1-0 önde girmeyi başardı.

İkini yarıda Galler karşısında oyuna ağırlığımızı koysak da sadece duran toplardan etkili olabildik. Galler yine bulduğu kontralarla bizim kalemizde etkili olmaya çalıştı ve maçın son bölümlerinde buldukları golle sahadan 2-0 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Biz eleme maçlarında oynadığımız oyunu turnuva maçlarında bir türlü sahaya yansıtamadık. Çok güçlü oyunlarımız vardı nacak bunlardan hiçbirini turnuvada gösteremedik. Millilerimizin önünde sadece tek seçenek kaldı. Gruptaki son maçı olan İsviçre maçını kazanarak, en iyi 3. olmayı bekleyip bir üst tura yükselmek. Tabi diğer gruplarda oynanacak olan maçlar ve alınacak puanlarda çok önemli. Yapacağımız tek şey 20 Haziran Pazar günü oynayacağımız İsviçre maçını kazanıp diğer gelecek sonuçları beklemek. Olası beraberlik veya mağlubiyet ihtimalinde turnuva bizim için bitmiş olacak. Millilerimiz eleme maçlarında göstermiş oldukları oyunları hatırlayıp silkelenmeli. Çok genç bir takımız ve bu sonuçlar kötü olduğunda çok yüklenmemek gerektiğini düşünüyorum. Ancak ruhsuz futbol ay-yıldızlı forma altında kabul edilebilir bir şey değil. Coşkumuzu ve güçlü oyunumuzu geri kazanmak zorundayız.