A Milli Futbol Takımı’mız Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO2020) kötü bir başlangıç yaptı. Milliler grubundaki ilk maçta İtalya’ya konuk oldu. Karşılaşma İtalya’nın 3-0’lık skorla galip ayrılmasıyla sonuçlandı. Bu sonuçla 3 puanı kapan İtalya, aynı zamanda grubunda lideri konumunda. Grubumuzdaki diğer maçta Galler ve İsviçre 1-1’lik skorla sahadan beraberlikle ayrılarak birer puanın sahipleri oldu. Bu sonuçların ardından Millilerimiz ilk maçlar sonunda grubun son sırasında bulunuyor. A Milli Futbol Takımı’mız grubunun ikinci maçını Çarşamba günü Galler ile oynayacak.

A Milli Futbol Takımı’mız, İtalya karşısında maça tutuk bir şekilde başladı. Rakibin ön alan presinden bir türlü çıkamayan Millilerimiz, kalesinde çeşitli pozisyonlarda verdi. İtalya, hem duran toplarla hem de kanat varyasyonlarıyla kalemizde tehlike yarattılar. Özellikle Lorenzoİnsigne ile tehlikeler yaratan İtalyanlar, Florenzi ve Spinazzola ile kanat bindirmelerinde etkili olmaya çalıştı. İlk yarıda bu girişimlerinden sonuç alamayan İtalya, devreye golsüz beraberlikle girdi

İkinci yarıda kaldığı yerden devam eden İtalya oldu. Millilerimiz sahada adeta yok gibilerdi ve İtalya atak üstüne atak yeniliyor, dönen topların hepsini toplayıp yine hücum ediyordu. İtalya baskısı 53. dakikada Merih Demiral’ın topu kendi kalesine yollamasıyla sonuç verdi. Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu değişiklikleriyle orta sahadaki direncimizde aşağıya inince 66’da İmmobile skoru 2-0 yaptı ve maçtaki son sözün sahibi 79’da İnsigne oldu. İtalya sahadan 3-0 gibi net bir skorla ayrıldı.

Tabi ki her turnuvanın favorileri arasında gösterilen İtalya karşısında alınan skora kimsenin şaşkınlığı yok. Bizim endişelendiğimiz nokta Millilerimizin bir varlık gösteremeyişi. Koca 90 dakika boyunca rakibe sadece 1 atak girişiminde bulunduk. Kayda değer bir şutumuz bile olmadı. Millilerin gruptan çıkmak için önünde iki maçı bulunuyor. Bu başlangıcı unutup artık önlerindeki maçlara konsantre olmak zorundalar. Çok iyi ve dinamik bir oyuncu grubuna sahibiz. Bu kadronun potansiyeli çok daha başka noktalarda. İtalya maçındaki görüntü, bizim için çok önemli bir ders olmalı. Biz bu değiliz. Daha fazla üretken olmak zorundayız. Kaybederken bile.