Nihat Özdemir'in Fenerbahçe ile ilgili açıklamaları sanırım kendi başına bağımsız olarak yaptığı açıklamalar değil. Ortada bir şey yokken, mahkeme süreci devam ediyorken eski bir Fenerbahçe yöneticisinin çıkıp, "2011 yılında bir şeyler oldu, ama 2011 yılından beri Türkiye'de şike yok" demesi çok aşırı ilginç bir durum.

O sene Fenerbahçe şampiyon olduğunda Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin 2. başkanıydı. Şike'ye karşı birçok açıklaması olmuştu. Aradan geçen 9 yılda ne değişti acaba da Nihat Özdemir bu kadar değişti.

Birileri Nihat Özdemir'in kulağına bir şeyler mi fısıldadı. Yoksa tarafsız kalacağım diye mi böyle manevralar yapıyor. Eğer Nihat Özdemir o sezon şike yapıldığını düşünüyorsa, o dönemin yöneticisi olarak neden şimdiye kadar sustu ve neden şimdi konuşmayı tercih ediyor? Şike yaptıysa Fenerbahçe Nihat Özdemir bu olayın ikinci sorumlusudur ve derhal istifa etmesi gerekmiyor mu? Bu aynı zamanda bir itiraf anlamına da gelmiyor mu?

Nihat Özdemir derhal içine düştüğü bu çukurdan çıkmanın yolunu bulmalıdır. Ya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, "2011 sezonunda şampiyon kim oldu?" sorusuna yanıt vermeli, ya da çıkıp özür dileyip TFF Başkanlığı’ndan istifa etmelidir. Ha Türkiye'de böyle bir istifa mekanizması çok sağlıklı işlemediği için Özdemir'in de istifa edeceğini düşünmüyorum. Mehmet Ali Aydınlar gibi Nihat Özdemir'de ömür boyu Fenerbahçeliliği'nin üzerine kırmızı bir çizgi çekmiş oldu.

Muhtemelen Fenerbahçe kongre üyeleri tarafından ihracı yönünde onay da çıkacaktır. Bu saatten sonra Özdemir gerçekten bağımsız mı olur, yoksa Fenerbahçe düşmanlığı gömleği ile mi devam eder hep birlikte bekleyip göreceğiz. Ama Trabzonspor ve diğer kulüplerin bu süreçteki sessizlikleri de pek hayra alamet değil.

Normalde bir federasyon başkanı böyle bir iddiada bulunuyorsa Trabzonspor'un hemen üzerine atlaması gerekirdi, ama hiç sesleri çıkmıyor. Neden acaba? Nihat Özdemir, Trabzonspor'a "Siz durun sizin yerinize ben konuşuyorum" mu diyor?

Açıkçası yıllardır futbol takip ediyorum, yöneticilik de yaptım, futbol da oynadım ama bu kadar basiretsiz bir federasyon başkanı görmedim. 2011 sezonunu da çok iyi hatırlıyorum. Fenerbahçe çatır çatır futbol oynayıp şampiyon olmuştu.

Şampiyonluk seremonisinde en çok sevinenlerden biri de Nihat Özdemir'di. Şimdi böyle bir çarkın içine girmesi açıkçası beni ve birçok sporseveri büyük bir şaşkınlığa uğrattı.