Kürt işçilere yönelik saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Bu defa ise Sakarya'da Kürt işçilere ırkçı saldırı oldu. Özellikle bir kadına yönelik faşist bir erkeğin atığı tokat sosyal medyada çok büyük tepki gördü.

Valilik daha sonra bu durumun siyasi bir olay olmadığını iddia etti, ancak durum hiç de öyle değildi. Valilik resmi açıklamanın yanı sıra aileyi arayarak saldırganların gözaltına alındığını haber verdi.

Ailenin kızı olan Şilan ise yaşadıklarını anlattı ve öldürülme ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bu durumlar her yaz yaşanıyor. Bunun için artık bu ırkçı saldırıların son bulması için kesin çözümler bulunması gerekir. Ya Kürtler artık çok ciddi sıkıntılar çekse bile Sakarya gibi ırkçılık oranının yüksek olduğu kentlere gitmeyecek ya da daha sıkı önlemler alacak.

 Siyasetin de bu konuda kesin çözümler peşinde koşması lazım. Özellikle HDP ve CHP'nin bu konuda daha yaratıcı ve çözüm odaklı çalışmalar yapması lazım. Türkiye'de ırkçılık çok ciddi bir hastalık…

Bu hastalığın tedavisi için herkesin çözüm üretmesi lazım. Türkiye'yi kutuplara ayırmaya çalışan bu lümpenlere karşı siyasilerin ve kamunun ortak çözümler için bir araya gelmesi gerekiyor.

O saldırıya uğrayan ailenin ve çocuklarının ileride nasıl bir ruh haline bürüneceğini düşünebiliyor musunuz? Bizler de zamanında Ankara'da üniversite okurken çok fazla saldırıya uğrardık.

 Bu saldırılar bizim için artık rutin hale geliyordu. Her Perşembe Kurtlar Vadisi izleyen faşistler Cuma günleri Cuma Namazı’ndan sonra bize saldırmak için yeterince gaza gelmiş oluyorlardı.

 Bizler bu saldırılardan korunmak için gruplar halinde dolaşmaya çalışıyorduk. Türkiye'nin artık bu ruh halini kaldıracak hali kalmadı. Hükümetin ve muhalefetin bu sorunları çözmesi için bütün siyasi rantları bir tarafa bırakıp bir araya gelmesi lazım.

Umarım bir daha asla öyle bir ırkçı saldırı olmaz.