Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Münir Karaloğlu ile bu güne kadar gerçekleşen çalışmalar ve hayata geçirilecek projelere dair çok keyifli bir sohbette bulunduk. Kente dair yaptıkları çalışmaları büyük bir mutlulukla anlatan Valim Karaloğlu bana büyük bir umut verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin aylık haber bülteni olan “Keremke” ismi bana çok hoş geldi. İstanbul’da yaşayan Diyarbakır Sevdalısı olarak kendi kentimde Rizeli olan Vali Münir Karaloğlu’nun bu hoşgörülü çalışmasını takdire şayan buluyorum. Kente büyük bir jestte bulunan Sayın Vali Karaloğlu, aylık faaliyetleri Kerekme bülteninde güzel bir dille anlattıklarını belirti. Sayın Valiye sorularım o kadar çoktu ki, fakat zaman  da bir o kadar kısıtlıydı. Ama yine de Sayın Karaloğlu’nun umut verici cevapları gönlüme soğuk sular serpti. Bana büyük bir memnuniyet veren Valime bir teşekkür bile edemedim.

Sohbetimiz o kadar akıcı devam ediyordu ki, sorularımı bir kenara bıraktım ve doğallığında akan bir diyalog gelişti. Sohbet ilerledikçe sevincim de, keyfim de bir o kadar arttı. Adeta Diyarbakır için aynı şeyleri düşünüyorduk. Kentteki çalışmalar, kimilerinin yapılageldiğini öğreniyor, kalanların ise yapılacağı kanaatine veriyordum adeta.

Sayın Valiye, tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımızın Ulu Camii’nin kenarında rampalar olmadığı için caminin içine girip gezemediğini belirttiğimde, Ulu Camii’nin önündeki çarşının iptal edileceğini ve o zeminin caminin zeminiyle birleştirileceğini belirtmesi bana ve engelli arkadaşlarıma verilmiş güzel bir haber oldu. Ayrıca Hz. Süleyman’ın yani başında bulunan ve Antep'e götürülen Diyarbakır Sancağı’nın da tekrar yerine getirileceğini duymak da büyük bir müjde oldu.

Birde Keçi Burcu’ndan Fiskaya’ya kadar yapılacak olan yürüyüş yolu ve insanların rahatlıkla piknik yapma alanı olarak dizayn edilmesi ne güzel bir çalışma. Hele kısa bir zaman sonra Fiskaya’nın altında olan gecekonduların yıkılıp şelalesinin de daha görünür ve daha gür akacak  bir şekle getirileceğini duymak, gerekli girişimlerin yapıldığını öğrenmek benim gibi bir Diyarbakır Sevdalısı için ne çok mutluluk verici. Ayrıca Anzele Parkı’nın ön tarafları kamulaştırılarak büyütülüyor olması da halka büyük bir nefes aldırtacak.

Ben û Sen’in de onarıldıktan sonra yeşil alan olarak düzenleneceği bilgisini veren Sayın Vali Kırklar Dağı’nda yıkılan yapılaşmanın yerine de mal sahiplerine ödemelerini vermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İşini severek yapan şehrin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Karaloğlu’ndan güzel haberler ve müjdeler duymak beni gerçekten çok mutlu etti. Sağ olasın Valim…

Vedalaşırken size Diyarbakır’ı gezdirmeden bırakmam diyen Sayın Valim, bana bir araba, bir şoför bir de rehberlik edecek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürü Hasan Namlı arkadaşı görevlendirdi. Sağ olsun Hasan Bey de gezilebilecek yerleri ve surlarda yapılan çalışmaları anlattı.