Şimdi "Sosyal Medya Etik Kuralları" diye bir kampanya başlatıldı. AK Partili Mahir Ünal tarafından başlatılan bu kampanyaya binlerce AK Partili de destek verdi. Mahir Ünal yaptığı paylaşımda, " Profilinde, bu işaretleri "Yeşil daire" "Türkiye Bayrağı"  kullananları şahsi hesaplarımızdan takip ediyoruz.

Limitim dolana kadar takipte bulunacağım" dedi. Ünal'ın bu paylaşımından sonra bir anda AK Partililer aynı işaretleri profillerine koymaya başladılar. Avrupa'nın bazı ırkçı ülkelerinde daha önce buna benzer kutuplaştırıcı kampanyalar yapılmıştı. Türkiye'de bu pek yapılmıyordu nihayet bizim ülkemiz de dahil oldu. Bu aynı işaretleri kullananlar birbirilerini takip etmeye başladı.

 Gördüğüm kadarıyla AK Parti ve MHP'liler dışında hiç kimse bu işaretleri kullanmıyor. Bir nevi kutuplaşma kampanyası bu. AK Partililer ve diğerleri. Eğer sayfasında yeşil işaret varsa bu kişi AK Partilidir yoksa muhaliftir. Bu işaretler bir yerden sonra hedef göstermeye de varabilir.

Nitekim yavaş yavaş buna yönelik eylemleri de görmeye başladık. Sosyal medya etik kurallarına uymak çok önemli, evet hepimiz uyalım ama bu şekilde kutuplaştırıcı bir şekilde olmamalı.

Yeşil dairenin yanısıra bir de Türkiye bayrağı koyanlar "milli hesap" olarak görülüyor. Yaw ben milli hesap olmak zorunda mıyım? Ya da benim milliliğim sosyal medya hesabıma koyacağım bayrakla mı ölçülecek?

Bunlar ileride ülkemizde çok ciddi sıkıntılar yaratacak davranışlardır. Sosyal medya hesapları üzerinden birbirimizin boğazını sıkacak noktaya geldik zaten. Şimdi herkes birbirini hedef tahtasına koyacak. Bu kadar düşmanlaşmak zorunda mıyız bilmiyorum ama maalesef bu kampanyayı ülkemizdeki iktidar partisi başlattı.

Benim nacizane tavsiyem bu kampanyalardan vazgeçilmeli. Bu ülkede fikri ne olursa olsun hepimiz birlikte yaşayabiliriz. Bu şekilde kutuplaştırmalarla yakında otobüsler de ayrılır, uçaklar da ayrılır, alışveriş yapacağımız yerler de ayrılır ve artık birbirimize selam veremeyecek hale geliriz.

Lütfen bu kadar toplumu germeyin. Bu toplumu renkler ve işaretlerle ayırmayın. Sonu çok kötü bir noktaya gidebilir. Vurguluyorum lütfen siyasilerin belirlediği işaretler ve sosyal medya etik kurallarına uymayalım uyanları uyaralım.