MAALESEF Ülkemizin içinde bulunduğu bu günlerde, insanın içinden bir şey yapmak veya bir şey söylemek gelmiyor. Ülkenin çeşitli yerlerinde çıkan yangınlar bizleri derinden etkilemekte. Umarım bir an önce bu durum kontrol altına alınır ve en az hasarla atlatılır. Bu olaylarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Ülkemizde çıkan yangınların da bir an önce son bulmasını temenni ediyorum.

Futbol dünyası da bu olay karşısında kenetlendi. Ülkemizin çeşitli futbol kulüpleri sosyal medya hesaplarından bir birleri ile etkileşime geçerek fidan bağışında bulundu. Futbol federasyonumuz, yangın bölgesine dikilmek üzere maçlarda yaşanacak olaylar neticesinde fidan projesi başlattı. TFF Ormanı projesi için 2021-2022 sezonundan başlamak üzere müsabakalarda görülen her sarı kart için 1, her kırmızı kart için ise 5 adet fidan dikileceği kaydedildi. Futbolcularda bu olay karşısında kayıtsız kalmadı. Sosyal medya hesaplarından etkileşime geçen futbolcular, bir birlerini davet ederek fidan bağışında bulundular.

Umarım bir an önce ülkem, bu felaketten en az zarar görecek şekilde kurtulur. Yarınlarımıza umutla bakmaya ihtiyacımız var. Futbolun sadece futbol olmadığını yine gözler önüne seren bir örnek. Futbol evrenseldir ve futbolun birleştirici gücü vardır.