Koronavirüs salgını ile ilgili tam aşılar bulundu artık rahatız derken, İngiltere'den bütün dünyayı sarsacak bir haber geldi. Bu haber, Covid-19'un mutasyona uğradığı ve yeni haliyle daha bulaşıcı bir hale geldiği yönündeydi. Bu haberle birlikte hemen bütün dünya alarma geçti.

İngiltere ile olan kapılar kapatıldı. Türkiye'de İngiltere ile olan kapılarını kapattı. Peki, bu yeterli mi? Bence değil. Belki bu mutasyona uğramış olan yeni virüs Türkiye'ye girmiştir bile. Bunu nasıl bileceğiz tabi ki yine bilimsel tetkiklerle bileceğiz. Sıkı tedbirlerle ancak önüne geçilebilir.

Türkiye'de bunu yapmak için yeterli önemler var mı? Şuan için yok. Acilen bütün ülke alarma geçmeli. Yoksa bu yeni virüs çok daha fazla can alabilir.

Yeni çözüm süreci tartışması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Gülşen Orhan Diyarbakır'da STK temsilcileri ile görüştü. Neden görüştü bunu DTSO Başkanı Mehmet Kaya açıkladı. Kaya, yeni bir çözüm sürecine işaret etti. Aynı işareti HDP'li eski vekil Sırrı Sakık da verdi. Sırrı Sakık ve Gülşen Orhan eğer bir şey diyorlarsa boş demiyorlar.

Bu kadar yoğun bir baskı varken. MHP ile ittifak devam ederken, yeni bir çözüm süreci olur mu çok emin değilim. Ama olursa çok da iyi olur. Yeniden barış koşullarının oluştuğu bir Türkiye ortamı hepimiz için çok verimli olur. Bu süreç eğer AKP'nin kendisini kurtarmak için bir hamlesi ise bu AKP'yi kurtarmaz. AKP'nin artık sonu görünmüştür. Hiçbir süreç artık AKP'yi kurtarmaz. Yeni bir süreç olacaksa bile bunun da CHP ile olması gerekir.