ÖZEL HABER-Ceren AKYIL
Kayapınar’a bağlı Peyas Mahallesi’nde bulunan 233. sokak civarındaki kaldırımda hafriyat ve kesilen ağaç dallarının bırakılması dolayısıyla vatandaşların kavşağa yakın caddeden yürümek zorunda kalması, can güvenliklerini tehlikeye atıyor.
— Güneydoğu Ekspres (@ekspreshaber_) June 17, 2025
“KALDIRIMDAN DEĞİL CADDEDEN YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYORUZ”
Gazetemiz Güneydoğu Ekspres'in WhatsApp ihbar hattına ulaşan bir mahalle sakini, oluşan tehlike kaygısıyla yetkililere çağrı yaparak, şu ifadeleri kullandı:
“2-3 gündür ağaç kesilip kaldırıma bırakılmış. Ayrıca burada hafriyat sorunu da var. Hafriyatlar da bırakılıyor fakat belediye zamanında gelip kaldırmıyor. Sonuçta çöp arabaları ve temizlik personelleri geziyor. Kaldırım kapalı olduğu için caddeden yürümek zorunda kalıyoruz. Bırakılan ağaç ve hafriyatların bırakıldığı kaldırım kavşağa yakın. Çöp arabası gelirken hafriyatları görmesine rağmen müdahale etmiyor. Caddenin ortasından yürümek zorunda kaldığımız için kavşaktan gelen arabayı göremiyoruz. Bu durum can güvenliğimize tehlikeye atıyor. Yetkililere sesleniyorum lütfen zamanında temizlik yapılsın."