UEFA Süper Kupa’sı Villarreal ve Chelsea arasıjnda oynanan maçla sahibini buldu. İspanyol temsilcisi Villarreal, geçen sezonun UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olarak bu kupada final oynama hakkı kazanırken, İngiltere temsilcisi Chelsea, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olarak bu kupada final oynama hakkı elde etti. İki ekip arasında oynanan mücadele nefesleri keserken, normal süresi 1-1 eşitlikle biten maçın uzatmalarında da denge bozulmayınca maç seri penaltı atışlarına gitti. Bu penaltı atışlarında rakibinden daha az hata yapan İngiliz temsilcisi Chelsea, UEFA Süper Kupasının yeni sahibi oldu.

İlk yarıda etkili oynayan takım İngiliz temsilcisi Chelsea’ydi. Rakibini büyük baskı altına alan mavililerde gol pozisyonlarının ardı arkası kesilmiyordu. Bu dakikalarda Villarreal kalecisi kalesinde devleşerek, İngilizlere gol imkânı vermiyordu. Sarı denizaltıların başarılı kalecisi Asenjo, Chelsea’nın hücumcularını adeta tek başına durduruyordu. 27. dakikaya girilirken Kai Havertz’in ceza sahasına yolladığı topu tek dokunuşla ağlara gönderen Chelsea’nın başarılı oyuncusu Hakim Ziyech oldu. Chelsea, Villarreal karşısında skor üstünlüğü yakalamayı başardı ve 1-0 öne geçti. İlk yarıda Villarreal kazandığı toplarla hızlı çıkıp rakip kalede etkili olmaya çalışsa da bu ataklar sonuçsuz kaldı. İlk yarı Chelsea’nın 1-0 üstünlüğü ile son buldu.

İkinci yarı tempo düştü ve oyun orta alanda kilitlendi. Her iki takımda da yorgunluk belirtileri görünmeye başladı. 73. dakikada Villarreal’in tecrübeli golcüsü sahneye çıktı. 29 yaşındaki İspanyol oyuncu Gerard Moreno attığı golle takımına umut oldu. Bu gol maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmalarda eşitlik bozulmayınca seri penaltılarla kupayı müzesine götüren taraf İngilizler oldu. Oyunu başından sonuna kadar kendi kontrolünde tutan Chelsea’nın kupayı kazanması da sürpriz olmadı.

Villarreal’in Chelsea karşısında koyduğu mücadele ve taktiksel anlayış takdire şayandı. Sonunda kupayı kazanamamış olsalar bile, futbol dünyasına kadrolar arasında uçurum olsa bile, iyi bir planınız varsa nelerin yapılabileceğini gösterdiler.