Yeterli ve dengeli beslenenler hiç tartışmasız daha kaliteli, daha sağlıklı ve daha uzun yaşarlar.

Neden mi? İyi ve kaliteli beslenmek her şey olmasa bile çok şeydir. Sebep kısa açık ve net.

Bir şeyler yemek, içmek tüketmek daha doğrusu beslenmek sadece midemizi doldurup bir doygunluk hissi yaratmaktan çok daha fazlasıdır.

Yeni değil, eski hatta çok eski zamanlarda besininiz ilacınız, ilacınız besininiz olsun demiş tıbbın babası Hipokrat ve bunu milattan önce 500 yılında söylemiş.

Yaşımız ilerleyip metabolizmamız yavaşladığında yıkılanı, bozulanı, düzelten doğal maddeler sadece besinlerle vücudumuza alınabilir.
Beslenmenin ne olduğunu iyi anlamak ve kuralları öğrenip hayatınıza birer alışkanlık olarak sokmaz mecburiyetindesiniz.
Beslenmemiz çeşitlilik esasına dayanmalı ve bunu yaşınız, cinsiyetiniz, sosyo-ekonomik düzeyiniz ve zevklerinize göre yapmalısınız aksi takdirde alışkanlık olmazlar.

 

Yeterli ve dengeli beslenmek pek tabii küçük bütçelerle de yapılabilir.
Hem ekonomik, hem de sağlıklı beslenmek her zaman mümkün.

 

DİKKATE AL

İyi beslenen bireyler her zaman daha sağlıklıdır.

İyi beslendiğimiz zaman hücrelerimiz, dokularımız ve organlarımız daha sağlıklı oluyor ve daha az yıkıma uğruyorlar çünkü yapı taşı sağlıklı.

Yetişkinlerde kısa vadede bunu göremesek bile çocuklardaki beslenme durumunun sağlık büyüme ve gelişme üzerine etkisi kısa vadede bile çok bariz hem de gözle görülebilir etkiye sahip. İyi beslenen çocuk, hem hızlı ve sağlıklı büyür, hem de daha az hastalanır ve hastalansa bile iyi beslenmeyen akranına göre çok daha hızlı iyileşir hastalık tablosu kötüleşmez.
 

İyi beslenen kadınların gebelik şansı daha yüksek olmakla beraber daha az riskli bir gebelik süreci geçirir ve daha sağlıklı bir bebek dünyaya getirir ve dünyaya gelen bu bebeğin tek besini olan anne sütünü yeteri miktarda üretebilir ve bebeğini besleyebilir.
 

Bitti mi? Hayır tabii ki iyi beslenmek sizi daha zinde daha güçlü ve ruhsal olarak çok daha iyi hissettirir depresyon riskini veya stresin yıkıcı etkisini bile iyi beslenerek ekarte edebilirsiniz.

AKLINIZDA BULUNSUN

Kötü ve çöp besinler sizi hasta eder.

Son yıllarda yetersiz beslenme ilgili sorunlar şükür azaldı ama bu seferde dengeli beslenme kısmında sorunlar yaşamaya başladık.

Yeni sağlık sorunları artık aşırı işlenmiş ve besin değerini kaybetmiş ve üstüne üstlük çok yüksek kalori içeren ve bizi şişmanlatan besinlerden kaynaklanıyor.

Artık yetersiz değil aşırı tüketim yapan ve şişmanlamış bireylerle karşılaşıyoruz.
 

Bu besinler bizi beslemediği gibi içerdiği yüksek kalori ve kanserojen maddeler sebebiyle bizleri obezite ve kansere doğru sürüklüyor ve işin en kötüsü bir şekilde bağımlılık yaratan ve tüketimi alışkanlık haline gelen bu besinlerden uzak durmak bir o kadar zorlaşıyor.

Optimum beslenme bu yüzden çok önem kazanıyor ve ben de bir medikal beslenme ve alışkanlık değiştirme uzmanı olarak artık tüm çalışmalarımı alışkanlıklar, beslenme, beyin, bağırsak, psikoloji ve bunların arasındaki ilişkiye yoğunlaştırdım.

Optimum kilo programı sayesinde alışkanlık ve beslenme tarzınız çok daha kolay değiştirilebilirsiniz ve siz bedeniniz ve kilonuz üzerinde daha fazla söze sahip olursunuz.
 

DİP NOTUM
-Yeşil çay
-Deniz yosunu
- Koenzim Q10
- Üzüm çekirdeği ekstresi

-Kırmızı pancar

Bunlar yaşlanmayı yavaşlatmada yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra kullanabileceğiniz ekstralar hadi yine iyisiniz. Her daim gülümseyin