Sayın valim,

Malumunuz Covid 19 salgını nedeniyle hem ülke hem dünya olarak, bütün insanlık kritik bir süreçten geçiyoruz. İnsan hayatını tehdit eden bu virüs karşısında kimi zaman insanlık olarak zorlandık hatta ülkelerdeki ölüm sayılarına bakıldığı zaman ağır bedeler de ödediğimizi görmekteyiz. Şüphesiz güzel ülkemiz Türkiye’nin güzel insanları da ne yazık ki bundan payını almış, almaya devam ediyor.

Şüphesiz ülke yönetiminin başında bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın milletten aldığı güç ve ortaya koyduğu iradeyle zamanında aldıkları önlemler silsilesi milletimizin daha ağır bedel ödeme ihtimalinin önüne geçmiştir. Ülkenin sağlık ordusunu temsil eden başarılı bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın disiplinli, dirayetli ve şeffaf yönetimleri milletimize hem moral hem güven vermiştir.

Kıymetli Valim,

Covid-19 salgınıyla mücadele kolay bir faaliyet değildir, halkımız bunu iyi biliyor. Bu zor faaliyetlerde sizin gibi değerli valilerimizin büyük bir çabaları, emekleri vardır. Devlet aklının yaşamsal ürünleri olan önlemleri siz değerli valiler, sadece halkın sağlığını düşünerek zamanında ve güven vererek hayata geçirdiniz. Bizler yerel medya çalışanları olarak bu gerçeği Mardin’de en iyi bilenlerdeniz. Whatsapp grupları aracılığıyla bizlerle zamanında paylaştınız, izlediğiniz gibi bizler de gazeteciler olarak bu önlemleri zamanında halkımızın bilgisine sunduk, bu gayrette olmaya çalıştık. Mardin’in yerel medyası olarak bize tam olarak güven verdiğinizi kendi adıma belirtmek isterim.

Kuşkusuz alınan tedbirler acilen uygulanmaya başlandı, uyarılara dikkat edildi ve normalleşme dediğimiz bugünlere geldik. Bizzat cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla ve içişleri bakanlığımızın bütün valilerimize gönderdiği üzere yapılan açıklamalar kapsamında ülke olarak normal sürece 1 Temmuz itibarıyla geçeceğiz. Bu sürecin milletimiz ve devletimizi için şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Sayın valim,

İlimiz Mardin Güneydoğu Anadolu bölgesinin iklimsel olarak en sıcak yerindedir. Kızıltepe ve Nusaybin’in bile Mardin’e nazaran 4-5 derece daha sıcak olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sene Nisan ayını bile yağışsız geçirdik yüzde 90 oranında. Çok kurak ve bunaltıcı sıcak ortamında Mardin halkı olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Şüphesiz dünyanın başka yerlerinde de bunaltıcı sıcaklıklar insan hayatını olumsuz etkilemektedir. Bunlardan biri Kanada’dır. Ülkede son 84 yılın sıcaklık rekoru kırıld; restoran, mağazalar ve okullar kapatıldı. Ülkeyi yöneten iktidar halkın bu sıcaklardan daha fazla etkilememesi için cesur kararların altına imza attıkları anlaşılmaktadır.

Dünya artık küçülmüş, sosyal mesafe oldukça daralmıştır. Dünya, tabiri caizse insanların “cebine” girmiş bulunmaktadır. Hal böyle iken halkımızın da dünyanın öbür ucunda meydana gelen gelişmelerden haberdar olduğu bir gerçektir. Medyada bu gibi gelişmeleri öğrenen vatandaşlarımız, Kanada örneğinde olduğu gibi, bizleri telefonla ya arar, ya da mesaj atar. Beklentilerini ‘sayın valimizle paylaşın’gibi talep ve önerileri olmaktadır. Haziran ve Temmuz ayları mevsimin en sıcak, en bunaltıcı aylarıdır. Bu aylarla ilgili sizlerden talep ettiklerinin hayata geçirilmesini beklentisini yaşamaktadır.

Özel sektörlerde çalışan vatandaşlarımızla beraber tabi bizleri kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlarımız da aramaktadır. Hatta gelip de yüzyüze görüşenler oldu. Özellikle kamuda çalışanlar  esnek çalışma döneminde 10-16 saatleri arasında hizmet üretmekteydiler. Bu durum kendilerine bir nefes aldırmaktaydı; bu nedenle devlet aklı da bu bilinçteydi. Sizlerden beklentileri bu sıcak aylarda çalışma saatlerinin bu şekilde devam edilmesidir. Ya da bizim naçizane bir önerimiz vardır: Çalışma saatlerinin 09:00-16:00 arasında tanzim edilebilir mesela.

Sayın valim,

İnsan sağlığı ile devletine en yararlı sermayedir, diye düşünüyoruz. Yetki ve inisiyatifin değerli şahsiyetinizde olduğu bilinciyle, bu tedbir almayı gerçekleştirdiğiniz takdirde bu sermayeden yana taraf olarak Güneydoğu’nun diğer illerinin değerli valilerine emsal olacağınızı düşünüyoruz. Bu gibi zor süreçlerde karar almak cesaret ister elbette ve bu cesarete sahip olduğunuzdan da hiç kuşkumuz yoktur. Duyarlılığınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz. Sizleri ve bu gibi zor zamanlarda milletin sağlığını düşünerek alacak olan cesaretli karar sahibi değerli valilerimizi Yüce Rabbime emanet ediyorum.

Saygıyla…