Bu yazımda Diyarbakır’ın simgesi olan Surlara farklı ideolojik fikirlere sahip grupların poster asarak kentin fikri düşüncesini kendi basit fikirleri gibi göstermeye çalışmaları hakkında birkaç cümle yazacağım.

Diyarbakır Surları simgesel olarak uluslararası tanınmaktadır. Birçok medeniyetin katkısı olan bu kültürel miras son zamanlarda dinci ve sosyalist görünümlü ideolojisi belli olmayan gruplarca kültürel saldırı altında.


Bu tür çalışmalara Diyarbakır’ın yerli halkı gülüp geçiyor. Çünkü zamanında bunun en iyi şekilde yaptılar, pek işe yaramadı. Şeyh Said meydanındaki burcun üzerine Mustafa Kemal portresi konulmuştu. Tam karşısındaki Ordu Evi binasına ise Büyük Taarruzdan kalma bir resim ve Mustafa Kemal’in bir sözü yazılmıştı.


Bu tür fikirlerin ne kadar geri zihniyetli olduğunu buradan anlayabiliriz. Mustafa Kemal’in portresini asıldığı tarihte ki zekâ ile şimdi asılan poster ve yazıları asanlar aynı.
Bu tür hareketler halkın gerçek sorunlarını unutturmaya yönelik ve halkı boş gündem yaparak oyalamaktır.


Siyasetçiler ve yöneticiler bu tür hareketlere verdiği enerjinin çok daha azını halkın sorunlarına verse, günümüzdeki sorunların büyük çoğunluğunu çözmüş olurduk.
Diyarbakır’ın kültürel zenginliğini basit ideolojik fikirler ile zenginleştirmeye çabalamanız boşuna.


Diyarbakır halkı eğitimli ve uyanıktır.

Diyarbakır halkı, olayları iyi okuyan ve ona göre hareket eden Türkiye Cumhuriyeti’ndeki birçok şehre göre eğitim düzeyi yüksektir.
Surlara astıkları posterler ile siyaset üretemediklerini ve verdikleri mesajları bu halkın kabul etmemesi en büyük kanıtıdır. Saygılarımla…
Yek ta nabe, du ta derbast nabe. - Bir iplik olmuyor, iki iplik geçmiyor.